Skip to main content

Skægkræ

Bekæmpelse af skægkræ

Hvordan slipper jeg af med skægkræ?

Har du ikke hørt om skægkræ før? Så er det fordi, at det er et af de ‘nyere’ insekter i Danmark. Det er et lille insekt, som skaber store problemer hvis man får det ind i huset.

Skægkræ er et lille insekt, som let kan forveksles med Sølvfisk. Dog er der en lille forskel på de to, og Skægkræet forvolder langt større skade.

Forskellen på Skægkræ og Sølvfisk

En af de store forskelle på Skægkræ og Sølvfisk er, hvor og hvor mange de opholder sig. Hvor Sølvfisken oftest opholder sig, i fugtige omgivelser og alene, er Skægkræet modsat. Skægkræ kan godt lide, at være mange samlet og de kan godt lide at opholde sig under de samme forhold som vi mennesker. F.eks. er de glade for, at opholde sig i stuer og soveværelser.

En anden stor udfordring med Skægkræene er, at når man først har fået dem indenfor spreder de sig hurtigt. De udgør som sådan ikke nogen sundhedsmæssig fare, eller er ødelæggende for hjemmet. Men de er enormt ulækre, og deres tilstedeværelse i sig selv er irriterende.

Hvilken skade forvolder Skægkræ?

Skægkræ gnaver somregel i ting som papir, dette kan f.eks. være bøger, tapet, malerier og gamle LP-covers. Derudover lever skægkræet gerne i mørke og fugtige omgivelser og kan godt lide stivelsesholdige madvarer. Det betyder, at dine køkkenskabe og tørvarer ikke er fredet for en hær af insekter.

Skægkræ er som udgangspunkt ikke farlige, at spise. Men alligevel bør du altid sørge for, at smide madvarer ud hvis du har mistanke om eller har set Skægkræ i dem. Insektet kan nemlig tidligere have bevæget sig, i bakteriefyldte steder såsom kloaker og afløb.

Hvad lever skægkræ af?

Skægkræ spiser generelt den samme mad som mennesker og husdyr. De skulle især være glade for fødevarer som mel, gryn, brødkrummer og sukker. Derfor er det også vigtigt, at man holder øje med sine madvarer hvis man har Skægkræ i hjemmet eller køkkenområdet.


Vi har stor erfaring i at se hvor Skægkræene holder til og ligger deres æg, og vi rykker hurtigt og effektivt ud:

Ring til Belvedere Skadedyrsbekæmpelse – vi udfører effektiv og professionel skadedyrsbekæmpelse i hele Nordsjælland, lige fra Helsingør til Lyngby, Helsinge, Gilleleje, Frederikssund – vi udfører skadedyrsbekæmpelse i hele Nordsjælland. By eller land – du ringer, vi rykker hurtigt ud: Ring til os på 40259190 – og kom af med myrerne.