Skip to main content

Mår

Bekæmpelse af mår

Er en mår sundhedsskadelig? Kan en mår overføre sygdom til mennesker?

En mår kan bære på diverse bakteriesygdomme, der kan overføres til mennesker – det er sjældent, men det forekommer. Noget andet er så, at måren kan være ganske aggressiv hvis den presses, og kan bide hvis du forsøger at fange den – hér skal bruges specielle handsker og fangstmetoder.

Hvordan ved jeg at der er en mår i mit hjem?

Husmår forveksles ofte med rotter, da de har mange ligheder. En husmår er cirka 50 centimeter lang med en hale på 20 centimeter. Måren er et natteaktivt dyr, som lever af smådyr og fisk. De larmer usædvanlig meget i nattetimerne, dels med skrig, men også bump, når de løber.

Det er ofte meget synligt, hvis dit hus er besøgt af mår. Deres snoede ekskrementer, høje lyde, en sødlige lugt samt potespor er tydelige tegn på mår i hjemmet. Endvidere sviner måren afsindig meget – og benytter altid samme udgang som indgang til og fra huset.

Få fjernet mår professionelt

Det er vigtigt at bekæmpe husmår hurtigt og effektivt for at beskytte dine ejendele mod skade og for at undgå sundhedsproblemer. En professionel skadedyrsbekæmper kan hjælpe med at identificere årsagen til husmårproblemet og implementere en passende løsning.

Det kan være svært at bekæmpe en mår uden professionel hjælp, men vi har sammensat nogle råd til, hvordan man kan skille sig af med dette skadedyr:

Måren bryder sig ikke om høj musik, og derfor kan det være smart, at spille radio eller musik for at skræmme måren væk. Nej, det er skam ingen spøg – og du vælger helt selv hvilken musik måren skal udsættes for – bare det er højt. Derudover kan måren ikke lide stærke lugte, såsom naftalin og paradiklorbenzol. En anden god idé er at lokke måren i fælder, og eventuelt bruge æg som lokkemad. I Danmark er det ulovligt at sprede gift mod mår, men det er lovligt at jage dem.

Hvis du ikke har lyst eller tid til at blive mår-jæger, så kontakt os – vi rykker ud, hurtigt og effektivt:

Ring til Belvedere Skadedyrsbekæmpelse – vi udfører effektiv og professionel skadedyrsbekæmpelse i hele Nordsjælland, lige fra Helsingør til Lyngby, Helsinge, Gilleje, Frederikssund – vi udfører skadedyrsbekæmpelse i hele Nordsjælland. By eller land – du ringer, vi rykker hurtigt ud: Ring til os på 40259190.