Skip to main content

Mus

Bekæmpelse af mus

Er mus sundhedsskadelige? Spreder mus sygdomme til mennesker?

Ja, mus kan gøre dig syg. Heldigvis ser vi ikke så mange tilfælde af sygdomsoverførselse i Danmark, men det forekommer alligevel jævnligt. Mus kan bære på en række bakterie- og infektionssygdomme – og også salmonella. Sygdommene overføres gennem inficeret mad og drikke, eller fra indåndet støv, der har været i kontakt med ekskrementerne.

Hvordan ved jeg at jeg har mus i mit hjem?

Mus stammer fra gnaverfamilien, hvor der findes mere end 40 forskellige arter. De mest almindelige er halsbåndsmusen og husmusen. Disse to arter befinder sig ofte indendørs, og er omkring 10 centimeter lange. De kan både være lyse og mørke, dog er den lyse mest normal.

Hvordan kommer mus ind i hjemmet?

Musene finder nemt indgange til huset via åbninger i væggene – og så har de en tendens til at tilsvine hus og madvarer med urin og ekskrementer. Nogle tydelige tegn på, at man har mus indendørs, kan være, at ens ledninger eller møbler er ødelagt, at der konstant er en sødlig lugt, og at man hører kradselyde om natten.

Hvad spiser mus?

Mus er natteaktive, og gemmer sig ofte væk om dagen. Mus er næsten altædende, og derfor er det vigtigt at have sine fødevarer i tætlukkende beholdere. De spiser alt fra mysli til spegepølse. Det er en god idé at rette sin opmærksomhed mod ekskrementerne, som mus efterlader og spreder udover det hele (især under skuffer og ovenpå skabe) – ekskrementerne viser at musene kommer hér.

Hvornår er sæson for mus?

Danske mus opholder sig mest udenfor fra marts til september, og gerne i parker, haver og på diverse græsplæner. I de resterende måneder af året søger de ind, og vil gerne finde husly hos mennesker.

Slip for at stå med mussene selv

Ser du kun efterladenskaber efter få mus, kan almene fælder benyttes, hvis du har mod på dét – mange vil bare have problemet fjernet, uden at skulle stå med det – og dyrene! – selv. Derfor Er der mere end få efterladenskaber og få mus, og oplever du at det bliver mere og mere, eller vil du ikke selv stå med fælder og tømning af disse, så kontakt os.

Kom af med dine mus NU: Vi har stor erfaring i at bekæmpe mus, og vi rykker hurtigt ud:

Ring til Belvedere Skadedyrsbekæmpelse – vi udfører effektiv og professionel skadedyrsbekæmpelse i hele Nordsjælland, lige fra Helsingør til Lyngby, Helsinge, Gilleleje, Frederikssund – vi udfører skadedyrsbekæmpelse i hele Nordsjælland. By eller land – du ringer, vi rykker hurtigt ud: Ring til os på 40259190 – og slip af med musene.