Ræve

Bekæmpelse af ræve

Spreder ræve sygdomme til mennesker? Spreder ræve sygdomme til hunde?

Ræve spreder kun yderst sjældent sygdomme – og stort set aldrig til mennesker. Det største problem med ræve er, at de kan have skab, der kan overføres særligt til hunde, da racerne er nært beslægtede. Denne sygdom er ikke rar, men heldigvis nem at behandle hos dyrlægen.

Hvordan ved jeg at der er ræve nær mit hjem?

En ræv er i gennemsnit mellem 105-110 centimeter lang, og anses ikke som et skadedyr. Ræven har en stor, tyk rødbrun pels, som beskytter dyret mod regn og slud. De befinder sig på hele Danmarks areal, og lever ofte på diverse marker, i skove o- men søger også ind til byerne for at rode i affaldsspande.

Ræven foretrækker at være alene – og derfor sover de almindeligvis om dagen ,og er aktiv i nattetimerne. De kan dog sagtens være dagaktive, hvis de befinder sig i områder, hvor de er i fred om dagen. Rævens føde kan variere meget – som oftest spiser de kød, i form af mus, harer og rålam. De er dog heller ikke kræsne overfor en væltet skraldespand, eller lossepladsens fund.

Ræve er sky af natur, og er ikke farlige – kun hvis de presses helt ind i et hjørne, kan de angribe i selvforsvar. Der er ingen eksempler på at ræve har angrebet mennesker – heller ikke fx spædbørn i barnevogne, der står udenfor.

Nervøs for smitte alligevel? Her er nogle gode tips:

Overførsel af smitte til både dyr og mennesker sker ved tæt kontakt med ræven eller dens afføring. Du kan derfor minimere muligheden for smitte til mennesker ved at følge disse simple råd:

  • Vask hænder, når du har rørt ved genstande hvor ræven færdes.
  • Vask grøntsager eller nedfaldsfrugt fra haven grundigt.
  • Overdæk sandkasser, når de ikke er i brug.
  • Fjern rævens afføring fra dine nærmeste omgivelser.

Ring til Belvedere Skadedyrsbekæmpelse – vi udfører effektiv og professionel skadedyrsbekæmpelse i hele Nordsjælland, lige fra Helsingør til Lyngby, Helsinge, Gilleleje, Frederikssund – vi udfører skadedyrsbekæmpelse i hele Nordsjælland. By eller land – du ringer, vi rykker hurtigt ud: Ring til os på 40259190.