Skip to main content

Lopper

Bekæmpelse af lopper

Er lopper sundhedsskadelige eller farlige? Kan lopper overføre sygdomme til min hund eller kat?

Ja – lopper kan overføre sygdomme til dit kæledyr. Og har din hund eller kat lopper, så har dit hjem lopper. Og lopperne kan, udover kløe og gener, give dit kæledyr en række lidelser; pelsen kan over tid blive mere strid, hårene udtyndes, der kommer bare pletter, særligt på bagkroppen omkring haleroden, og ned ad lårene. Lopper kan også give dit dyr øregangsbetændelse, potebetændelse og fugtige hudbetændelser – disse sygdomme leveres videre via loppens spyt. Katte udvikler ofte hudbetændelse med mange små knopper, særligt ned ad ryggen.

Hvorfor er lopper et skadedyrsproblem for mit hjem, og ikke kun et problem for mit kæledyr?

Det er kun en brøkdel af lopperne, der findes på dyret – resten gemmer sig der hvor dyret går og ligger, mellem gulvbrædder, på og i gulvtæpper og sengetøj, og i de møbler dyrene hopper rundt i – og hvor du så sidder bagefter. Derfor er det ikke nok at udrydde de lopper der sidder på dyret.

Lopperne lægger æg på kæledyrets pels – og medmindre, at din hund eller kat aldrig bevæger sig, ryger disse æg af og lægger sig i lune steder, såsom mellem gulvbrædder, i sengetøj, på gulvtæpper osv. På mørke overflader og gulve, vil de være umulige at finde.

Har min hund eller kat lopper?

Har dit kæledyr lopper? Det kan være rigtigt svært at konstatere – jo hurtigere du får det konstateret, jo bedre, både for dit dyr, dig og dit hjem. Blot fordi du ikke kan se lopper springe rundt med det blotte øje, kan de sagtens gemme sig alligevel. Her er nogle tips:

1. Hvis lopper ses i pelsen hos dit kæledyr – ofte angriber de kattes hoved – og nakkeområde, og hundes bagparti.

2. Symptomer på loppebid – oplever du pludselig, at dit kæledyr har små knopper eller, at deres pels er svært kløende? Dette er muligvis tegn på lopper.

3. Hoppende lopper – lopper er omkring 3 mm lange, og har en rødbrun farve.

Tips til at konstatere om dit dyr har lopper: Lopper og loppe æg kan være svære, at spotte – og derfor anbefaler vi, at anvende en loppekam, over et lyst stykke køkkenrulle – så bør du kunne se lopper eller loppeaffald.

Få lopperne væk – NU. Hurtigt og effektkt. Vi har stor erfaring i at finde loppernes gemmesteder, og rykker hurtigt ud.

Ring til Belvedere Skadedyrsbekæmpelse – vi udfører effektiv og professionel skadedyrsbekæmpelse i hele Nordsjælland, lige fra Helsingør til Lyngby, Gilleleje, Helsinge, Frederikssund, by eller land – du ringer, vi rykker ud. Ring til os på 40259190 og kom af med lopperne.