Skip to main content

Sølvfisk

Bekæmpelse af sølvfisk

Er sølvfisk sundhedsskadelige? Spreder sølvfisk sygdomme til mennesker?

Sølvfisk er små, harmløse – men mindre lækre – insekter, som lever i fugtige og mørke områder, såsom kældre, køkkener, vaskerum og badeværelser. De lever af stivelse, sukker og cellulose, og bliver i gennemsnit 3-4 år, men der har været eksempler på sølvfisk, som har levet helt op til 10 år. Rummene de befinder sig i skal helst være varme, og for at sølvfiskene skal kunne formere sig, skal rummene have en luftfugtighed på op til 70 %.

Hvor gemmer sølvfisk sig?

Sølvfisk boltrer sig både i private husstande og på arbejdspladser. Ofte ses sølvfisk på gulvet i mørke rum, eller på bordplader, og de forsøger at skjule sig, hvis lyset bliver tændt. De kan findes på tapetet, i tæpper, ved fødevareaffald – inklusive mikroskopiske krummer – og også på tøj og tekstil. For at slippe af med dem, er det vigtigt at affugte ens rum, og rengøre dem – på den måde, slipper man også for at de formerer sig. Sølvfisk har ingen vinger, og de bevæger sig som små fisk, langs gulvet. De er omkring 20-40 mm, deres hoved er forholdsvis bredt, hvor deres hale er ret smal.

Hvordan kommer jeg af med sølvfisk?

Er dit hjem plaget af sølvfisk, kan almen rengøring være et første skridt – men når du først opdager dem, kan de meget vel være veletablerede i dit hjem, og du er nødt til at finde alle deres gemmesteder, for at få dem helt udryddet – og dét kan være svært.

Samtidig kan de også være svære at fjerne, da de kan formere sig hurtigt og brede sig til andre områder i huset. Derfor er det en god idé at få hjælp fra en professionel skadedyrsbekæmper, hvis du opdager sølvfisk i dit hjem. Vi hjælper også gerne med, at identificere hvorvidt det er skægkræ eller sølvfisk der er i din bolig.

Kom af med sølvfiskene NU. Vi har stor erfaring i at finde de steder sølvfiskene gemmer sig, og vi rykker hurtigt ud.

Ring til Belvedere Skadedyrsbekæmpelse – vi udfører effektiv og professionel skadedyrsbekæmpelse i hele Nordsjælland, lige fra Helsingør til Lyngby, Helsinge, Gilleleje, Frederikssund – vi udfører skadedyrsbekæmpelse i hele Nordsjælland. By eller land – du ringer, vi rykker ud: Ring til os på 40259190.