Skip to main content

Væggelus

Bekæmpelse af væggelus

Har jeg væggelus i mit hjem? Kan væggelus overføre sygdomme til mennesker?

Antallet af væggelus er stigende, og de kan være meget svære at opdage. Væggelus befinder sig ofte i revner om dagen, og kommer frem om natten. De angriber både mennesker og dyr ved at suge blod – og især på upåklædte dele af kroppen. Når de har suget blod, kravler de tilbage i deres revne, hvor de kan opholde sig i flere uger, måneder og år.

Menneskelig reaktion på væggelus

Menneskers reaktion på væggelus er meget forskellig – de fleste oplever kraftig svien og kløen, hvor andre slet ikke bemærker dem. Væggelus er ikke kendt som en smittebærer af sygdomme, men kan genere din hud – og tanken om det kriblende og krablende mylder i dit hjem kan virkelig give dig stress!

Som oftest kan væggelus lokaliseres i soveværelser og stuer, da der tit er varmt, fyldt med karbondioxid, og der er nem tilgængelighed til mad – nemlig dig og dit blod. Væggelus’ størrelse er som regel mellem 4 og 5 millimeter, men de kan faktisk blive helt op til 1 cm lange. Væggelus kan genkendes som sorte pletter på dyner, vægge, sofaer og gulve.

Væggelus fra andre hjem eller hotelophold

Man skal være meget påpasselig med væggelus, særligt hvis man genbrugsshopper meget. Tit overføres væggelus ved genbrugskøb af inventar, eller hvis man sover på et hotelværelse kan du være uheldig at få væggelus med dig hjem. En sambo, du virkelig godt kan undvære.

Hvad gør jeg hvis jeg har væggelus i mit hjem?

I tilfælde af væggelus angreb, anbefales det at man kontakter professionelle, da det kan være svært – for ikke at sige umuligt – at opdage deres gemmesteder på egen hånd. Og bekæmpelse af væggelus er kompleks – derfor er det bedst øjeblikkeligt at kontakte en professionel skadesdyrsbekæmper.

Kom af med dine væggelus NU. Vi har stor erfaring i at finde væggelusenes gemmesteder, og rykker hurtigt ud.

Få hjælp til at fjene væggelus i dit hjem

Ring til Belvedere Skadedyrsbekæmpelse – vi udfører effektiv og professionel skadedyrsbekæmpelse i hele Nordsjælland og København, lige fra Helsingør til Lyngby, Helsinge, Gilleleje, Frederikssund, by eller land – vi bekæmper skadedyr i hele Nordsjælland. Du ringer, vi rykker ud. Ring til os på 40259190 og slip af med væggelusene.